Deze zomer raast er een unieke ‘urban summer tour’ door Venlo. In de loop van de zomervakantie worden op meer dan acht locaties spectaculaire ‘urban’ evenementen en shows georganiseerd voor de jeugd van Venlo. Het complete programma vindt je op sociale media onder @streetculturevenlo. Bij iedere editie staat een andere urban discipline centraal. Het openingsevent is op zaterdag 7 augustus in Buitenbad Groot Venlo in Blerick met een speciale ‘Freerunning’ editie, georganiseerd door Minded Motion. Zij bouwen die dag een imposant parcours in het vitaliteitspark voor zowel beginners als gevorderden. In de avond gaan we ook freerunnen op het water. Dus mis het niet!

Vanaf 14 uur staat het Minded Motion team klaar om jou de vetste tricks en mooiste sprongen te leren. Ieder uur start een nieuwe workshop ronde. Deelname is vanaf 10 jaar, mits in droge kleren en met dichte sportschoenen.
Tussendoor zijn er wervelende demonstraties en meet & great met bekende freerunners en influencers zoals tricker en youtuber Dante Santovenia en wereldkampioen Freerunnen Noa Diorgina! Naast freerunning zijn er o.a. ook optredens van Urban Dance Studio, zijn er rapworkshops van Kim Lee en kan je zelf urban T-shirts en tassen printen.  Tussendoor kun je lekker zwemmen in het buitenbad en special street food kopen in de kiosk.

Het zwembad is open van 10.00 tot 18.00 uur en de entree is €3.50. Het urban summer tour programma start vanaf 14.00 uur en gaat door tot 20.00 uur. Om 18.00 uur gaat de poort dicht en kan je alleen nog naar buiten. Kom dus bijtijds! Op een hete dag geldt vol=vol. Met bar slecht weer verplaats het event naar sporthal Egerbos.

Het complete programma van de Urban Summer Tour vindt je op sociale media onder @streetculturevenlo. Later deze zomer zijn er o.a. ook edities op het Lambertusplein (14 aug), op het Floriadeterrein (22 aug) en tot slot bij JACX (4 sept). Laat je inspireren door toppers in urban disciplines als skateboarding, BMX, breakdance, urban dance, rap, deejaying, beats maken, graffiti en spoken word. Doe mee aan clinics, battles en meer. Hoofdorganisator is UDS Talent. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuurimpuls en Gemeente Venlo.  

 

Meer info
Aletta Smit
Urban Dance Studio
Tel.nr.: 06-47234430
Email: urbandancestudio_aletta@live.nl

Eventplanning

14:00: Opening Event – Optreden Minded Motion

14:30 Freerunning Workshop Minded Motion

15:15 Dans Optreden – Urban Dance Studio optreden.

15:30 Freerunning Workshop Minded Motion

16:15 Dans Optreden – Urban Dance Studio optreden.

16:30 Freerunning Workshop Minded Motion

17:30 Freerunning Workshop Minded Motion

18:15 Rap workshop – Tom Minten

18:30 Freerunning Workshop Minded Motion

19:15 Rap workshop – Tom Minten

19:30 Freerunning Workshop Minded Motion

20:00 Afsluiting dag

Special Guests

Noa Diorgina: Wereldkampioen freerunning 2021 vrouwen.
Dante Santovenia: Bekende tricker en youtuber in Nederland.

Noa zal aanwezig zijn van 15:30 – 17:30
Dante zal aanwezig zijn van 15:30 – 17:30

Beide Special Guests gaan springen samen met de deelnemers, handtekeningen uitdelen en foto’s maken.