Ondanks de problemen die de Coronacrisis veroorzaakt heeft is het bestuur van Stichting Buitenbad Groot Venlo optimistisch. Op 1 mei hopen wij de buitenbaden weer open te kunnen stellen voor het grote publiek. Natuurlijk zullen we hierbij afhankelijk zijn van mogelijke beperkingen en voorwaarden vanwege de Corona. De komende weken zullen wij iedereen blijven informeren omtrent de status.
 
Onlangs heeft het college van burgemeester en wethouders een belangrijk besluit genomen betreffende de voortgang van de nieuwbouw van de binnenbaden. Een goed besluit … er komen nieuwe moderne binnenbaden die qua uitstraling en comfort een flinke verbetering zullen zijn. Daarnaast wordt het verlies aan buitenruimte beperkt waardoor ook het Buitenbad Groot Venlo hun diensten kan blijven aanbieden. In samenwerking met de gemeente Venlo en de (zwem)verenigingen, scholen, instellingen en partners willen wij het vitaliteitspark de komende jaren naar een hoger plan tillen.
 
De afgelopen jaren zijn wij al meer dan 150 dagen per jaar actief en dit willen wij de komende jaren verder opvoeren. De doelstelling is om het vitaliteitspark met veel sportaanbod en recreatieve activiteiten het gehele jaar actief te houden. De afgelopen jaren zijn alle vele (sport)verenigingen, scholen, instellingen en sportaanbieders actief op het buitenterrein. Ook in samenwerking met Venlo.Fit van gemeente Venlo zijn al diverse activiteiten opgezet.
 
De komende weken zullen wij in het kader van de voorbereidingen van het buitenseizoen ook de zwemverenigingen individueel benaderen om te kijken op welke wijze wij weer faciliteiten zoals het 50-meter buitenbad op bepaalde dagen en tijdstippen kunnen aanbieden voor hun leden.
De vrijwilligers vormen het fundament. De afgelopen jaren zijn onze vrijwilligers ook geprezen voor hun inzet; diverse prijzen en erkenningen werden in de wacht gesleept. De komende jaren zullen de ambities verder reiken en een beroep gaan doen op potentiële vrijwilligers die ons huidige bestand kunnen versterken.
Zodra er weer mogelijkheden zijn om kleine bijeenkomsten op het buitenterrein te mogen organiseren zullen wij open dagen voor potentiële vrijwilligers houden.
 
 
Zwemmen, recreatie, diverse sporten en evenementen blijven aanbieden aan onze duizenden bezoekers, scholieren en leden van verenigingen tegen betaalbare tarieven en een optimale service. Samen met (zwem)verenigingen, scholen, instellingen, wijken en gemeente werken aan een gezond en sportief Venlo op een uniek terrein met binnenbaden, buitenbaden en vitaliteitspark.
 
Namens Bestuur en vrijwilligers Stichting Buitenbad Groot Venlo,
 
Voorzitter Jacques Smeets Secretaris Hans Huijs.
 
Voor meer informatie : www.buitenbadgrootvenlo.nl