Na een mooi verlopen zwemseizoen zijn vanaf 2 september de poorten gesloten van het Buitenbad Groot Venlo op de Drie Decembersingel in Blerick.

De meimaand was nog te koud om veel zwemmers te begroeten. Juni, juli en het eind van augustus hebben het zwemseizoen echter een extra glans gebracht.

Ongeveer 20.000 bezoeken merendeels uit Venlo en Blerick zijn de kassa gepasseerd.  Ook van buiten onze Gemeente hebben veel zwemmers  gebruik gemaakt van de facilitaire mogelijkheden. Gezinnetjes waren heel blij bij soms temperaturen van 40 graden dat ze op de prachtige ligweide onder de dikke bomen konden verpozen. De horeca had het er maar druk mee.

We hadden dit jaar bijzondere wedstrijdzwemmers  uit Australië en Nieuw Zeeland die op zoek waren naar een 50 meter bad om hun ritme en zwemconditie te kunnen behouden. Immers in deze tijd is het winter aldaar en zijn de buitenbaden gesloten.  Via internet en familie kwamen ze bij ons bad terecht. Super en zeker voor herhaling vatbaar is hun mening.

85 Vrijwilligers verspreid over 6 disciplines hebben in 4 maanden heel wat handjes en voetjes laten wapperen.

Hoogtepunt mag ook wel genoemd worden dat het zwembad vanaf dit jaar het predicaat  Erkend Leerbedrijf heeft gekregen. Leerlingen van MBO-instellingen hebben hier ervaringen op kunnen doen.

Extra activiteiten zoals de jaarlijkse Zwemvierdaagse, Discoavonden, bezoeken van leerlingen van zowel basis- als V.G.O.-scholen hebben plaatsgevonden.

Extra investeringen zoals een gerealiseerd  evenementenpodium op de grote weide laat zien dat er ook gebruik gemaakt kan worden voor en door muziek- en theaterverenigingen .

Een welgemeende dank aan alle sponsoren van het afgelopen jaar. Zij hebben bijgedragen dat we al dat extra hebben kunnen doen.

Maar zeker ook een extra dank je wel aan de geweldige inzet van onze grote schare vrijwilligers. Er zijn hier en daar overuren gedraaid.

En met een blik op de toekomst:  blijven investeren in zo’n mooi gelegen Buitenbadcomplex blijft nodig maar is meer dan de moeite waard.

Noteer alvast: In oktober wordt nog een Halloween gehouden op de grote ligweide van het Buitenbad. Kinderen met ouders zijn dan wederom van harte welkom.

 

PR commissie zwembad Groot Venlo

Hans Huijs.