Maar liefst 51 inzendingen vanuit alle dorpen/ stadsdelen van Groot Venlo hadden zich dit jaar gemeld voor de Vrijwilligersprijs de Uitblinker.

Was het de eerste jaren Blerickse verenigingen/initiatieven dit jaar gold het voor de ganse Gemeente Venlo.

Buitenbad Groot Venlo kreeg te horen na de eerste selectie dat ze genomineerd waren met 4 andere initiatieven allemaal op vrijwillige basis.

Donderdag j.l. werd in Jackx Blerick de prijsuitreiking gehouden.

5 Mooie inzendingen die door het talrijke enthousiast publiek werden getrakteerd op een hartverwarmend applaus.

Bezoekers konden 2 stemmen uitbrengen en tevens aangeven wie in hun ogen de favoriet zou zijn.

Muzikaal omlijst door o.a. Kwante Hippe leefden zowel de deelnemende clubs als het aanwezige publiek naar een apotheose.

Toen wethouder Frans Schatorjé de gouden enveloppe met de wisselbeker in de hand de uitslag ging bekend maken steeg de spanning naar een hoogtepunt.

Na wat geroffel en aanmoedigende stemmen kwam het Buitenbad Groot Venlo als winnaar uit de bus. Na 2 jaar in spanning te hebben gezeten werden de 85 hardwerkende vrijwilligers van het bad al eerder beloond met het besluit van B en W dat het complex kan blijven op de huidige plek in Blerick.

Een aubade aan alle initiatieven en zeker de vrijwilligers die hierbij horen viel ten deel aan alle aanwezigen. Per slot van rekening wat is Groot Venlo zonder die vrijwilligers.

Een prachtige avond werd op deze wijze afgesloten in een schitterende ambiance.